Tuesday, June 8, 2010

Rasai Kenikmatan Duit yang Banyak Dengan Facebook!!!..serius x tipu.

lalalala...saya rasa saya dah lebih hidup senang dari dulu.b4 that assalamnualikum to all readers lah..lupa nak bagi salam awal2 sbb x sabar nak citer nih.. kalau sebelum nih memang susah la kalau nak dapat duit,nak mintak mak bapak malu sebab dah besar,nak minum kedai pon kadang2 kene cancel sbb x der duit.."sory ar korang,aku x leh nak follow korang makan luar ar,lain kali jer la ek.tunggu duit masuk lagi"..tapi nih criter lamer.

nih nak masuk criter yang baru pulak..korang mesti tertanyer naper saya cakap pasal criter lamer ngan criter baru sbbnyer saya ada idup yang baru..
bagaimana tuh..?????
jawapannya...duit! duit! duit!
..
..
ya..duit la raja segalanya,tapi yang penting effort kan.mana saya dapat duit banyak?
ni saya baru muler nak citer..actually pernah dengar "dengan facebook kita boleh wat duit?"
mesti ramai giler yang x percayer pasal benda nih...
kater tipu la..tapi actually betul sbb saya dah try..memang superb giler la bendaalah nih..
der ader cara sebenarnya..x susah cuma kita kene main ngan sistem server,internet,and domain..
yang lain senang jer.then duit akan masuk sambil korang main fb.daripada korang duk main fb post bukan2,ngan kawan2 yang beribu tuh.,.baik korang blaja buat duit dengan facebook.
mula2 agak slow la..hari pertama saya x dapat hasil aper2 lagi sbb sebuk nak set up aplication untuk facebook.dah seminggu,duit masuk RM50.
so i think,it is a good start la.sekurang kurangnya saya dah tau first step and it is a good start.dan sekarang nih saya just duduk depan laptop,set up application,invite orang..dah tadaaaa!!!...dah dapat duit..

camner nak buat tuh..x kan saya nak reka2 crita kot.buat aper la saya nak criter bender yang x betul and buang maser tulis blog nih.baik saya main fb ker,kejer ker,masak kat dapur ker,basuh kapal terbang ker...ader la paedah sikit...
jadi benda nih kita kene menimba ilmu sebenarnya.korang kene blaja camner nak buat duit pakai fb.bukan senang2 camtu jer leh dapat duit.yang penting kene tau program dan coding der.

>>nak dipendekkan cerita yang panjang lebar nak criter.,korang just kene beli buku panduan yang harganya RM50 jer.dalam tuh ada 47 mka surat jer.der akan ajar la korang satu satu,bahasa melayu dan bahasa yang senag giler korang nak paham..x yah pening2 kepala nak search kat google "how to make money with facebook"......
percaya lah.korang x kan dapat jawapan..sbb saya dah cuba dah.(semua orang nak berahsia benda nih).last2 saya akur dengan satu buku panduan nih..nak x nak kalau nak duit kene la beli buku..macam orang blaja jugak,nak bejaya dalam periksa mesti la kene beli buku ulang kaji baru la boleh ada hasilnya dalam periksa..
so bagi saya RM50 tuh x mahal langsung kalau nak dibandingkan dengan ilmu dan pulangan yang korang akan dapat nanti.. x kan la korang leh g karokea,enjoy tgk wayang,n memacam lagi lah boleh tapi RM50 untuk ilmu sepanjang hayat selagi korang main internet dan facebook x boleh.
so think it twice,nak duit ker x nak..jeng jeng jeng..!
saya dah jana pendapatan banyak dah.buka facebook jer.dengan blogging saya pon saya dah dapat duit...
>> semua nya ader diajar satu per satu dalam buku nih..
actually RM50 tuh untuk:
1-beli buku yang ajar korang cara buat duit pakai FB yang ada 47 muka surat.
2-selebihnya bonus buku(maksudnya der bagi lagi buku cara wat duit dengan blog la,adsence
la,dan banyak lagi la) yang kalau korang bukak laman web luar negara pon dorang suruh beli
jugak.tapi dengan RM50 kroang dapat semua tuh free seumur hidup korang..sangat2
berbaloi..jimat beratus2 untuk blanja beli buku2 wat duit dari company lain sedangkan
kitorang nak bagi free2 jer buku tuh.
3-siap ada gambar2 lagi tuh,,menarik sangat2.

korang mesti tanyer2 kan,buku aper..
jawapannyer buku 'kuasa viral facebook."..bagus sangat buku nih..ditulis oleh redzuan richie.seorang internet and blogging master yang sangat bagus.,respect to him sbb dengan buku der la,dan ilmu yang diberi la saya dapat pegang banyak duit sekarang..
shahaha..saya dah boleh beli macam2 dengan main facebook dan blog saya.simple kan..

so aper nak tunggu lagi..korang nakpak x banner2 kat blog saya nih..
tekan jer kat c2 nanti der leh baca yang selanjutnya yang ditulis oleh redzuan richie.
sajer jer upload banyak2 biar korang nampak board tuh..
ok la..slamat mencuba....!!!
semoga berjaya tebalkan dompet macam saya.heheheh...assalamualaikum...

(untuk next post saya akan ajrkan macam mana nak buat online banking)

No comments:

Post a Comment